Vincent F. Hendricks: Professor, Director | Center for Information and Bubble Studies | University of Copenhagen

Fortsat: Flere klummer og kladder

Fortsat: Flere klummer og kladder

FORTSAT:  FLERE KLUMMER OG KLADDER

Vincent F. Hendricks
Automatic Press / VIP, januar 2010
ISBN 978-87-92130-36-5
100 sider
Fortsat: Flere klummer og kladder
Køb på AmazonProblemet er kendt som forordsparadokset … Paradokset kan ramme enhver, der skriver et forord, også når forordet som her, er en klumme. Fortsat: Flere klummer og kladder er en ny klummesamling af Vincent F. Hendricks, professor i formel filosofi på Københavns Universitet og Columbia Universitet i New York og vært på dr2’s Gal eller Genial og Kontrovers.  


INDHOLD

1. Forord
2. Stop det problem!
3. Her er jeg!
4. Recessionens riddere
5. Hardwired
6. Angrib det begreb!
7. Visse-Vasse Wikipedia
8. Mål min holdning
9. Milton og mængderne
10. Tolstoj, mobning og anerkendelse
11. Mars bevares
12. Ram rammen rigtigt
13. Informationskaskader i JFK
14. Politik, pladder og platituder
15. Dødeligt begavede
16. Masser af uvidenhed
17. At betvivle demokratiet
18. Hævn uden levn
19. Stein og Snedronningen | 20. Herpesdemokratiet | 21. Vittig-Wittgenstein | 22. Beslutningen | 23. Med ET på Tour | 24. Logik fra A-Z | | 25. Enig-uenig | 26. Wikipedia og Condorcet | 27. Fy-fy-fysik | 28. National-original | 29. Spillets teori i praksis | 30. Fra Zarathustra til Andur


LEKTØRUDTALELSE

Anvendelsesmuligheder/målgruppe/niveau:

Værket henvender sig til et publikum med forkærlighed for den intelligente del af klumme-litteraturen og til et publikum med viden om eller interesse for samfundsmæssige, filosofiske eller tekniske problemstillinger.

Beskrivelse:

Vincent F. Hendricks er
dr.phil. og professor i formel filosofi ved nu Københavns Universitet og Columbia Universitetet i New York. Han har et omfattende videnskabeligt forfatterskab bag sig – men kendes også som vært og tilrettelægger på DR2 og DK4. Denne samling af klummer og lignende tekster har tidligere været trykt i bl.a. tidsskriftet “Ingeniøren” og i div. dagblade. De tager typisk udgangspunkt i en samfundsmæssig problemstilling eller et videnskabeligt eller filosofisk problem. Hendricks er meget dygtig til at gøre sine problemstillinger forståelige, at koge dem ned, så at sige, og så lege med dem, dreje dem, typisk ironisk eller satirisk, på en meget personlig facon. Fx “Et telefoninterview om mobiltelefoni starter med følgende spørgsmål: Er dit valg af mobilabonnement (1) meget vigtigt?, (2) lidt vigtigt? eller (3) ikke vigtigt?” Og Hendricks bemærker: “Relativt til hvad? Længden på mine tånegle eller jordens undergang på torsdag 8 dage?”. Er man med på sligt, er bogen vedkommende og underholdende – ellers ikke.

Sammenligning:

Bogen er en fortsættelse af Hendricks tidligere klumme-samling Vincent vender virkeligheden, 2009, og fuldt anvendelig som denne.

Samlet konklusion:

Begavede og anderledes debatindslag og klummer, der med overraskende vinkler kan være meget øjenåbnende.

Anmelder: Torben Wendelboe