Vincent F. Hendricks: Professor, Director | Center for Information and Bubble Studies | University of Copenhagen

Vidensfestival 2015 | 21.02.2015

Vidensfestival 2015 | 21.02.2015

Vincent F. Hendricks deltager i Vidensfestivalen 2015 i Den sorte diamant, 21.02.2015

Læs mere her

Semper Ardens er ikke blot en brygserie fra Carlsberg; det betyder “altid brændende”, 24-7 altid åben, aldrig lukket. Hårdt arbejde er desværre et stærkt undervurderet personalegode i disse dage, men Semper Ardens er vigtigere end nogensinde; for dannelse, oplysning, indsigt, for samfundssind, borgerrespekt, ja for demokrati i en polariseringstid. Ja, det lyder gammeldags og dydsdragonisk – det er det også, og bedre endnu – det virker!

 

vidensfestival2015Interview med Vincent F. Hendricks
Ræson 30.01.2015

Det farlige i sidste instans er, at vi kan komme til at forveksle mange likes med sandhed. Før vi ser os om, kan vi ende i det, man kalder ”det postfaktuelle demokrati” – det demokrati, hvor sandhed er ligegyldigt, så længe du kan sætte søsætte robuste narrativer i vandet. Og her er likes jo fantastiske!

“At få information nok til at tage en kvalificeret beslutning, er lidt ligesom at score den næste kæreste. Det er hårdt arbejde. Men at skrabe information ned fra nettet, det er som en ”one-night-stand”- det kan man få med det samme. Om det så er sandfærdig information, det er en anden historie.”

Læs hele interviewet her.

Verified by ExactMetrics